Tittersessie in Hoorn bij Hondenschool Shadow

Wat is titeren?

Door middel van een druppeltje bloed kan gemeten worden of je hond of kat nog over voldoende antilichamen beschikt of niet. Wanneer je dier deze namelijk nog heeft dan heeft vaccineren geen enkele zin want dan zal een vaccinatie helemaal niets doen. Echter krijgt het dier wel stoffen in z’n lijf die dus helemaal niet nodig zijn maar wel voor schade kunnen zorgen.

 

Waarop kun je laten titeren?

Op de ziektes uit de ‘grote’ cocktail, de DHP vaccinatie. Dat zijn Distemper, Parvo en Hepatitis (leverziekte).

Voor katten zijn dit kattenziekte en niesziekte (Herpes en Calici).

 

Wat als de hond over onvoldoende antilichamen beschikt?

Dan zal er eerst gekeken worden of te achterhalen is waardoor de hond niet voldoende beschermd is. Indien nodig kan er ook gelijk gevaccineerd worden maar dat gaat gewoon in overleg met u.

Welke arts komt er titeren?

Dierenarts Jacqueline van Asselt heeft een mobiele dierenartspraktijk en titert veel op locatie. Zij heeft veel ervaring op dit gebied, is op de hoogte van de laatste richtlijnen en nieuwste inzichten en geeft ook, indien de uitslag dat toelaat, voor meerdere jaren vrij. Op dit moment zijn er in West-Friesland wel artsen die titeren maar die doen dat nog niet volgens de laatste richtlijnen en willen dan ieder jaar laten titeren wat vaak helemaal niet nodig is.

 

Waar en wanneer?

Maandag 29 mei a.s. in de middag of avond. Dringend verzoek om, indien u overdag kunt, echt overdag op te geven omdat de avond snel vol zal zitten met mensen die echt niet kunnen overdag.

Er is maar 1 hond tegelijk in de ruimte waar geprikt wordt. Dus geen grote aantallen honden in één ruimte. Er is een heerlijk overdekt terras en een groot veld waar het goed toeven is.

Deze titersessie wordt mogelijk gemaakt door

Hondenschool Shadow

Roskam 5

1689 VR  Zwaag

(Naast het nieuwe hockeyveld van WFHC.)

 

 

De kosten

€ 40,– per hond.  Dit is voor het bloed afnemen, het testen en de uitleg van de uitslag.  Er vindt geen gezondheidsonderzoek plaats.

 

Vaccineren

Indien de hond alsnog gevaccineerd dient te worden dan zal er wel een gezondheidsonderzoek plaatsvinden. Dit is een verplichting want zieke/ongezonde dieren mogen niet gevaccineerd worden.

Mocht u uw hond willen vaccineren tegen Rabiës, Lepto (Weil) of kennelhoest dan kunt u dat op het inschrijfformulier aangeven zodat de arts dit mee kan nemen.

 

Hoe werkt het?

U schrijft zich in voor de sessie via een webformulier waarop tevens enkele vragen over uw hond of kat staan. Daardoor weet de dierenarts al waar zij op moet letten (bijv. allergie, leeftijd etc.). Bij binnenkomst meldt u zich, levert u het paspoort in, betaalt u en dan wordt van alle honden uit dat blok eerst het bloed afgenomen. Wanneer dat gedaan is, kan de test gestart worden. Deze duurt een half uurtje en daarna worden de uitslagen in de paspoorten vermeld. Daarna wordt met iedereen de uitslag besproken. Gelukkig hoeft er in de meeste gevallen niet gevaccineerd te worden maar wanneer er wel gevaccineerd dient te worden of wanneer u een andere vaccinatie wenst dan zal dat bij de bespreking gebeuren.

 

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u kijken op de facebookgroep ‘Titeren met VacciCheck’.

https://www.facebook.com/groups/1170151009673305/

 

Hier staat enorm veel informatie en uitslagen waaruit blijkt dat de meeste honden 1 of meerdere vaccinaties van de DHP-cocktail over kunnen slaan.

Vooral voor jonge honden die nog niet hun 1-jaarsvaccinatie hebben gehad is het titeren heel belangrijk. Veel jonge honden blijken, ondanks de 3 pupvaccinaties, toch nog (deels) onbeschermd rond te lopen of hebben de 1-jaars cocktail helemaal niet nodig omdat bij hen de laatste pupvaccinatie prima is aangeslagen.

 

Erkend

Het titeren is erkend en geaccepteerd door o.a. de Raad van Beheer, de WSAVA, de KNMvD en de NVWA. Dat betekent dat het in Nederland geaccepteerd wordt op shows, bij de meeste hondenscholen en de DIBEVO adviseert de bij hen aangesloten pensions ook om titerbepalingen te accepteren. Immers, bij een titerbepaling weet je zeker dat je hond beschermd is; bij een vaccinatie weet je dat dus niet maar hoop je het!

Opgeven voor de sessie op maandag 29 mei kan vanaf nu en vol = pech!

Klik HIER

By | 2017-12-22T06:54:56+00:00 mei 19th, 2017|Uncategorized|0 reacties

About the Author:

Laat een reactie achter