Korte cursus Impulscontrole 2019-06-24T13:01:07+00:00

Korte cursus “Impuls Controle”


Wat houdt de cursus “Impuls Controle” nu precies in?

Heeft jouw hond geen rust in zijn kont ? Snapt die niks van jouw nieuwe oefeningen? Kan jouw hond niet op een plek blijven? Eet jou hond je hele hand op als je een koekje wilt geven? Dan is deze cursus iets voor jullie!

Rust en zelfbeheersing is iets wat voor vele van ons lastig is, alles moet snel snel tegenwoordig. maar maakt het de omgang met je hond plezieriger?

De meeste zullen als ze even hebben nagedacht antwoorden; nee!
Als jij drukker bent, neemt jou hond dat over, heel logisch ze spiegelen jou energie. En dat is niet altijd een fijne ervaring. De baas wordt er geïrriteerd van dat de hond die oefening nou nog steeds niet snapt terwijl je het al 100 keer hebt voorgedaan. Ja en daar gaat het nou juist mis… waarom willen wij alles ‘voordoen’? Waarom mag de hond niet zelf nadenken? ( alleen maar omdat we daar simpelweg de ‘tijd’ niet voor hebben, tenminste dat denken we dan. )

Wat willen/verwachten wij van onze honden.
Heel veel maar dan ook écht heel veel. En in sommige gevallen té veel.
Leg jij voor jezelf de lat zo hoog dat je 10 keer faalt voordat het lukt? Nee dat doen we niet, wij maken ook fouten maar gaan dan ( in de meeste gevallen ) nadenken over een oplossing. Hé en waarom doen we dat dan niet voor onze hond? Als het even niet lukt ga dan eens nadenken waarom lukt dit niet met mijn hond. Is het omdat die het niet kán begrijpen, of omdat die het lichamelijk misschien niet kan uitvoeren. Misschien heeft jou hond wel nooit zelf leren nadenken, of heeft jou hond het nooit gemogen. Omdat wij zo ‘lief’ zijn om alles voor de hond uit te kauwen.

Herken jij je hierin, en wil jij samenwerken op een hoger niveau, dan wil ik heel graag met jullie aan de gang om de barrières aan te kunnen pakken die jullie van een fijne samenwerking in rust hiervan weerhoudt.

Inhoud

  • Jullie leren samenwerken.
  • Oplossings- gericht te werken.
  • De hond leert zijn zelfbeheersing onder controle te krijgen ( en de baas ook ! )
  • Op een plekje blijven zitten/liggen.
  • Op zoek naar het leervermogen van jou hond, zonder dat wij daarbij in de weg staan, of alles voor kauwen.
  •  En nog veel meer….

Materiaal

Een gewone lijn ± 1.20 mtr ( geen flexi of lange lijn ) en halsband / tuig / speeltje om samen mee te spelen / veel kleine voertjes.

Lessen

Cursus van 5 lessen kost € 60,-
De les duurt ± 60 min

Wanneer

Donderdag ochtend 10.00

Info

Wilt u meer informatie over de cursus “Impulscontrole”, bel of mail ons

Direct inschrijven voor de korte cursus Impulscontrole

Inschrijven
Inschrijven