Dogfrisbee 2024-03-27T14:29:39+00:00

Dog Frisbee (Start April 2024)


Wat is Dog Frisbee

Dog Frisbee is een echte teamsport: als handler zul je leren hoe je op de juiste manier een frisbee werpt. De hond zal hierdoor leren hoe je op de juiste manier een frisbee vangt en als team zullen jullie leren om samen te werken en op elkaar ingespeeld te raken. Dit heeft als gevolg dat er een enorme band groeit tussen handler en hond wat natuurlijk alleen maar voordelen heeft.

Het leuke aan Dog Frisbee is dat u het bijna overal kunt bedrijven, op het strand, stukje gras en op vakantie. Mits volgens de veiligheidsnormen.
Er word gebruik gemaakt van officiële honden frisbees. De techniek van de handler is het aller-belangrijkste voor een veilig Dog Frisbee spel, hier word in de lessen genoeg aandacht aanbesteed. Ook kunt u genoeg creativiteit kwijt in deze sportieve sport.

Kortom, samenwerken, een team worden én sportief bezig zijn samen met uw hond!

Voor welke honden?

Voor de meeste honden is Dog Frisbee geschikt.

Onzekere honden kunnen deze sport als zeer positief ervaren, waardoor het in vele gevallen een positieve uitwerking op het gedrag van uw hond heeft.

Wedstrijd/spelregels

Binnen het Dog Frisbee heb je twee grote onderdelen.
Hieronder kort uitgelegd, meer info over wedstrijd regels: www.dogfrisbee.nl

Distance: 1 frisbee wordt door de handler zo ver mogelijk geworpen, met een speciale werp techniek. De hond vangt de frisbee en komt terug, u herhaald deze handeling.

Freestyle: Op u eigen gekozen muziek, 2 minuten een mooie en spectaculaire show neerzetten. Daarin presenteert u wat u en uw hond beheersen.

Welke frisbees?

Wat heb je nodig aan materiaal om het Dog Frisbee zelf te kunnen beoefenen?
Speciale honden frisbees, deze zijn speciaal ontworpen voor uw hond, en zijn veilig voor de hondenbek.
Ze zijn gemaakt van een zachte kunststof en wanneer je ze zou dubbel vouwen breken ze niet. Ze zijn onderhoudsvriendelijk en na gebruik kun je ze in de vaatwasser stoppen of je maakt ze schoon met een vochtig doek, maar… ze zijn niet onverslijtbaar. Dat wil zeggen dat door veelvuldig contact met de tanden van je hond tijdens het vangen van de frisbee er slijtage ontstaat in de vorm van gaatjes aan de ene kant en uitstekeltjes aan de andere kant van de frisbee, welke je voor de volgende training moet verwijderen met schuurpapier of met een mesje. Wanneer er een scheur zit in de rand van de frisbee kun je deze niet meer gebruiken, dan moet deze Frisbee zeker in de prullenmand . Als de hond een zwevende Frisbee met een scheur in de rand moet vangen is dit levensgevaarlijk. Immers de scheur in de frisbee rand kan vanwege de hoge snelheid na het werpen de mondhoeken van de hond open snijden. Met alle nare gevolgen vandien.
Veilige dogfrisbees zijn bij ons verkrijgbaar.

Lessen

Wij geven les aan beginners t/m wedstrijd niveau. Lessen worden gegeven door ervaren Dog Frisbee instructeurs.

Cursus van 5 lessen kost € 80.-
De les duurt ± 1 uur

Wanneer: Dinsdagavond

Locatie: Wognum

Info

In de winter alleen mogelijk mits het weer het toelaat  op aanvraag prive les of duo les.

Wilt u meer informatie over Dog Frisbee of wanneer er een nieuwe cursus start, bel of mail gerust.

Workshop/demo’s op locatie

Wilt u eerst kennismaken met Dog Frisbee? Kijk in onze agenda voor georganiseerde workshops en/of vraag zelf een workshop aan op locatie. Vele mogelijkheden, geheel naar wens aan te vragen!

Direct inschrijven voor de cursus Dogfrisbee

Inschrijven
Inschrijven